Computer Software

Software quality

Om zijn taak te volbrengen, schrijft de computerprogrammeur computerprogramma’s in computertalen. Er zijn drie van dergelijke talen: C, C# en Java. Maar de meest populaire is C. Java is een programmeertaal voor apps, gebruikt in een browser.

Software is een verzameling programma’s. Programmeurs maken deze programma’s op een unieke manier, met behulp van een bepaalde programmeertaal. Het helpt de computerprogrammeur om een reeks instructies in een specifieke computertaal te schrijven. De programma’s worden uitgevoerd door een machine die de taal van de door de programmeur gekozen taal kan begrijpen. Dat wil zeggen, zolang de computer de vereiste acties uitvoert, kan de programmeur de instructies in de taal van zijn keuze rechtstreeks oproepen.

Computersoftware is nuttig voor het automatiseren van taken. Een praktische toepassing is het spelen van videospelletjes. Ontwikkelaars gebruiken deze programma’s om videospelletjes te schrijven voor spelplatforms als Microsoft Windows, Mac OS X, Linux of Unix. Een andere is het automatiseren van functies van individuele spelers. Met deze programma’s kunnen gebruikers multimediaprestaties leveren, zoals films kijken, spelletjes spelen of naar muziek luisteren. Software in deze categorie dient een meer algemeen doel, namelijk het ontwikkelen van een betere communicatie met hardware.

Van de verschillende categorie├źn software is projectbeheersoftware de meest complexe. Het automatiseert de planning en helpt gebruikers budgetten te beheren. Een andere categorie is informatiebeheersoftware, die de gebruikers helpt belangrijke documenten op te slaan en terug te vinden.

Projectbeheersoftware wordt onderverdeeld in drie verschillende categorie├źn. Deze hebben verschillende functies. Schijfbeheer stelt gebruikers in staat een back-up te maken van bestanden. Deze functies kunnen worden ingesteld op basis van de behoefte van de gebruiker. De gebruiker kan ook andere gebruikers toevoegen en verwijderen van zijn computer. Geheugenbeheer, procesbeheer en resourcebeheer zijn andere opties van de projectbeheersoftware. Deze bieden wizards aan zijn gebruikers. De gebruikers kunnen ook toezicht houden op de projecten op basis van deze wizards. Andere soorten software voor dit doel zijn proces management software, service management software en team productiviteit software. Dit zijn de meest nuttige en intelligente. Ze hebben hun eigen voor- en nadelen. Enkele van de nadelen zijn dat ze niet gemakkelijk toegankelijk zijn. Andere problemen die de gebruikers ondervinden zijn dat de voortgang van de software of het programma niet voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers. De opleidingsprocedure van de software moet misschien ook worden verbeterd door de gebruiker. Al deze problemen hebben hun voor- en nadelen, maar het belangrijkste is dat zij tegemoet moeten komen aan de behoeften van de gebruikers. En door tegemoet te komen aan de behoeften van de gebruikers, zijn deze programma’s in staat om het vertrouwen van de gebruikers te verdienen.

Er zijn honderden softwareprogramma’s beschikbaar voor de gebruikers. Elk van deze programma’s vervult een bepaald doel. Ook kunnen deze programma’s updates nodig hebben van hun ontwikkelaars. En de ontwikkelaars moeten hun programma’s voortdurend bijwerken, zodat de gebruikers over actuele informatie kunnen beschikken. Team BIOS is de juiste keuze met betrekking tot al deze zaken. Het stelt de gebruikers in staat om het programma te gebruiken volgens hun behoeften en het stelt de gebruikers in staat om het vertrouwen van de programma-ontwikkelaars te verdienen.

Lees meer:
Software architect
Software quality
Coding principles

Archived: ICT