Hoe installeer je software op een computer?

Software architect

Een softwareproduct is een product in de computerwereld, dat is ontworpen en ontwikkeld ITIL (IT Infrastructure Library) tot een pakket dat kan worden geïnstalleerd op een bestaand stuk hardware. Dit pakket kan niet op zichzelf staan. Om het actief te laten functioneren in plaats van een toevoeging aan de hardware te zijn, moet software in een nieuw stuk hardware worden geïnstalleerd. Er zijn een aantal manieren om software in een computer te installeren. Een daarvan is om de CD fysiek naar de harde schijf te kopiëren en deze vervolgens te installeren. Dit kan specialistische kennis van de hardware vereisen, zoals op welke harde schijven de software moet worden geïnstalleerd, hoeveel CD-tikken voor het station moeten worden gebruikt, of het een harde schijf of een optisch station is, enz. Een andere methode is om een stationsletter aan het station toe te wijzen, zodat de computer weet op welk station hij moet zoeken, en in sommige gevallen kan specifieke software architectuur automatisch op het station worden geïnstalleerd, zonder dat programmeren nodig is. Er zijn ook een aantal manieren om de virtuele machine te laten interageren met het host-besturingssysteem. Sommige hiervan zijn zeer goed gedocumenteerd, en stellen de gebruiker in staat om virtuele machines op te zetten zoals VMWare.[1] Andere zijn obscuurder, en vereisen dat de gebruiker handmatig een virtuele machine aanmaakt om met het gast-besturingssysteem te werken. Bij nadere bestudering van een willekeurige computerdemonstratie zal een duidelijk probleem met deze beide methoden aan het licht komen. In een notendop, geen van deze methodes zal u toelaten de software en toepassingen te gebruiken die u hebt gekocht.

Software als een dienst

Software kan in een computer worden geïnstalleerd als één enkel programma of kan naar behoefte in de computer worden geladen. Dit kan worden gedaan wanneer u het Start menu opent en de traditionele Windows Installatie procedure uitvoert, door te klikken op:

Start | Uitvoeren en typ inservice.msc

Als u Windows XP gebruikt, kunt u ook een Windows XP-installatie uitvoeren Tijdens de Windows-installatie drukt u op de Windows-toets en typt u “install” gevolgd door het woord “space”. In Windows Vista drukt u op de Windows-toets en typt u “onenote” en vervolgens het woord “spatie”.

Deze twee methoden vereisen dat de installatie-CD aanwezig is en dat de CD of DVD met het besturingssysteem aanwezig en beschikbaar is. U kunt de inhoud van de cd of dvd kopiëren naar een USB-opslagapparaat of naar een cd of externe harde schijf, afhankelijk van het type installatieproduct dat u hebt verkregen. Als er geen installatieproduct beschikbaar is, krijgt u een bericht dat aangeeft dat er een installatieproduct nodig is.

Als de melding “Software Download…” luidt, betekent dit dat u niet bent aangemeld bij het product, of dat het abonnement is verlopen. U kunt onmiddellijk beginnen te zoeken naar een ander geschikt product.

Archived: ICT