geOGRectieve fotografie

Grafisch ontwerper Den Boschv

 

De term “geOGRectief ontwerpen” omvat een breed scala van werkzaamheden die iets te maken hebben met lijnen, vormen, typen, bandering, kleur,Vultekens, groepering, spatiëring en grafiek. Het is de combinatie van grafische vormgeving, typografie, fotografie en drukwerk op basis van inkt die tegenwoordig algemeen onder de term “geografisch ontwerpen” wordt begrepen.

Een typische opdracht voor een professionele ontwerper omvat de volgende taken: art drafting (het maken van een schets of ontwerp door te tekenen); referentie-ontwerpwerk; post-productie layout; web- en drukontwerp; boeklay-out; speciale afbeeldingen (verblijfskat Korex, multi-colours, designafbeeldingen, handleidingen voor oplossingen, en soortgelijke speciale afbeeldingen); branding, promotie en communicatieontwerp; verpakking; productverpakking; fotografie; en eventueel internet marketing.

Een portfolio van werk dat aan een potentiële klant moet worden gepresenteerd, is soms in digitale vorm, zoals PDF- of JPEG-formaat. Deze zijn compact, en zijn misschien geen goed formaat om online te uploaden. Het andere alternatief is om de afbeeldingen in een meer traditionele opmaak te uploaden, zoals GIF of PNG. Dit is niet zo’n goed formaat om online te uploaden, heeft een breedte van 7 marker per pixel, en wordt niet ondersteund op platforms met internet, zoals de Personal computer.

De meeste professionele ontwerpers gebruiken de volgende soorten grafische software en apparatuur:

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is een goed uitgangspunt voor het ontwerpen. Het maakt het mogelijk om objecten te wijzigen in het ontwerp en de lay-out van het originele document op een manier die vooraf in het plan is opgenomen – u kunt bijvoorbeeld een achtergrond toevoegen aan uw ontwerp, of aan de randen van uw vakken of vormen, en het lettertype en lettertype selecteren dat u wilt. Als u wilt dat uw ontwerp uniek is, zult u Adobe Illustrator of Adobe Flash nodig hebben. Adobe Photoshop zal echter meer problemen ondervinden – je kan bijvoorbeeld je ontwerp niet opslaan in ‘PSD’ formaat, het kan alleen opgeslagen worden in een Web image. Photoshop heeft een verlies van kwaliteit in de gebieden van intense benadrukking en u kunt misschien geen fonts gebruiken.

Ambushesk

AmbUSH produceert mode-geïnspireerde beelden van hoge kwaliteit, op maat gemaakt voor posters, billboards, evenementen en andere reclamedragers. In samenwerking met de oorspronkelijke ontwerpers zijn zij in staat om het juiste gebruik van een beeld te perfectioneren en het beste effect te bereiken. Zij geven de voorkeur aan tijdsconstanten van 12 tot 18 uur en lijncompositie van hoeken op 90 graden bijvoorbeeld.

Keystone Point Software

Keystone Point is een ultra moderne design en motion graphics software suite die de ideale oplossing is voor de drie belangrijkste taken van graphics – 3D design, motion design en foto’s – allemaal met één krachtige applicatie. Omdat het phase-alone software is, stelt Keystone Point de artiest in staat om de meest professionele, veelzijdige en complexe lay-outs te realiseren, terwijl het vrij is voor hergebruik voor eventuele nieuwe projecten. Keystone Point is de enige animatie software die volledig programmeerbaar is, en maakt met succes gebruik van de aanpak van “Googling”, door de beelden te taggen met tag keywords die gebruikt worden door de ocean standing watch service of een First Explorer. Keystone Point biedt ook een creatief gemeenschapsforum om te helpen bijdragen aan dit gecompliceerde stuk software.

Archived: ICT